Zorgverzekering goedkoper? Bespaar nu!

Het is verstandig om de premie en dekking van je zorgverzekering jaarlijks opnieuw te bekijken. Door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kun je vaak veel geld besparen.

vrijdag 11 december 2015

Premieverlaging voor mensen met achterstand zorgpremie

De premie voor wanbetalers van de zorgverzekering gaat omlaag. Op 1 juli 2016 daalt deze premie van 159 euro naar 128 euro. Zo zou het mogelijk moeten zijn dat mensen met betalingsachterstanden sneller uitstromen uit de wanbetalersregeling.

Het kabinet wil met de regeling 'verbetering wanbetalersmaatregelen' het aantal wanbetalers in de zorgverzekering terugdringen. Naast de verlaging van de premie, maakt de nieuwe wet het onder andere mogelijk dat een wanbetaler zonder tussenkomst van een schuldhulpverlener uit de wanbetalersregeling kan stromen als er een betalingsregeling wordt getroffen met de zorgverzekeraar.

Na 6 maanden aanmelding bij Zorginstituut Nederland

Tot nu toe was er bijna geen ontsnappen mogelijk uit de wanbetalersregeling omdat de kosten hoog waren en steeds verder opliepen. Mensen die hun zorgpremie langer dan 6 maanden niet betaald hebben, worden door hun zorgverzekeraar aangemeld bij het Zorginstituut Nederland. Zorginstituut Nederland is bevoegd om de premie via de werkgever of uitkeringsinstantie op het loon of uitkering in te houden. De bestuursrechtelijke premie ligt hoger dan de gemiddelde premie die zorgverzekeraars vragen.

Reageren op dit bericht? Plaats je reactie hieronder:

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd