Zorgverzekering goedkoper? Bespaar nu!

Het is verstandig om de premie en dekking van je zorgverzekering jaarlijks opnieuw te bekijken. Door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kun je vaak veel geld besparen.

vrijdag 10 januari 2014

Minder overstappers bij zorgverzekeringen

Volgens de vier grote zorgverzekeraars valt het aantal personen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekering lager uit dan vorig jaar. Van 2011 op 2012 wisselde ruim zeven procent van alle polishouders van zorgverzekering.

Men kon tot 1 januari de zorgverzekering opzeggen. En men heeft tot 31 januari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Eerder kondigden de vergelijkingssites voor zorgverzekeringen aan dat zeer veel mensen van verzekeraar zouden wisselen. Tevens zou men het eigen risico willen verhogen en aanvullende verzekeringen willen schrappen om op een lagere premie uit te komen.

Uit recente data van Achmea, VGZ/Univé, CZ en Menzis, blijkt echter het tegendeel. De verschuivingen blijven namelijk heel beperkt. Men is nauwelijks geneigd de aanvullende verzekering te schrappen en bij Achmea hebben zich vele klanten gemeld die hun eigen risico juist willen verlagen.

Merkwaardig is de gestegen interesse in internetpolissen; basisverzekeringen met een lagere premie omdat men alle zaken via internet moet regelen.

Reageren op dit bericht? Plaats je reactie hieronder:
Delta Lloyd

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd