Zorgverzekering goedkoper? Bespaar nu!

Het is verstandig om de premie en dekking van je zorgverzekering jaarlijks opnieuw te bekijken. Door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kun je vaak veel geld besparen.

Keuze voor de juiste zorgverzekering kan veel geld besparen

Het is verstandig om de premie en dekking van je zorgverzekering jaarlijks opnieuw te bekijken. Door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kun je vaak veel geld besparen. Bij veel verzekeraars ontvang je een korting als je overstapt of heb je recht op een collectieve korting. Door jaarlijks je situatie opnieuw te bekijken en indien mogelijk over te stappen kun je veel geld besparen op je jaarlijkse zorg uitgaven.

Premies zorgverzekering 2014 in november bekend

November is traditioneel de maand waarin de meeste verzekeraars hun zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend maken. Zo heb je als consument bijna 3 maanden de tijd om te bepalen of je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In de maanden november en december stappen de meeste mensen over naar een betere of goedkopere zorgverzekering, maar ook in januari is dit nog steeds mogelijk. Dat is iets wat velen niet weten. Wacht echter niet te lang met overstappen want het is niet altijd zeker dat je wordt geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar.

Overzicht verzekeringsmaatschappijen

Informatie maatschappij

Informatie maatschappij. Meer informatie over de Bewuzt Zorgverzekering

Vraag & antwoord Zorgverzekeringen

De meeste mensen zijn niet dagelijks bezig met zorgverzekeringen en alle vraagstukken die daarbij komen kijken. Daarom hebben we bij Premievergelijk een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor je verzameld.

vrijdag 17 juni 2016

Niet alleen lage premie belangrijk voor zorgverzekerden

Voor veel mensen die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, is de premie de belangrijkste reden om van zorgverzekeraar te wisselen. De dekking van de zorgverzekering wordt wel steeds belangrijker bij de keuze.  Volgens de Autoriteit Consument en... Lees verder »

vrijdag 11 december 2015

Premieverlaging voor mensen met achterstand zorgpremie

De premie voor wanbetalers van de zorgverzekering gaat omlaag. Op 1 juli 2016 daalt deze premie van 159 euro naar 128 euro. Zo zou het mogelijk moeten zijn dat mensen met betalingsachterstanden sneller uitstromen uit de wanbetalersregeling. Het kab... Lees verder »

donderdag 26 november 2015

Restitutiezorgpolis voorkomt geen bijbetaling

Mensen die een dure zorgverzekering hebben, en daarmee voor zekerheid kiezen, moeten tegen hun verwachting in soms toch nog bijbetalen voor zorg. Directeur Dianda Veldman van patiëntenfederatie NPCF zegt dat een restitutiepolis ‘ten onrechte een vei... Lees verder »

vrijdag 5 december 2014

Eigen risico zorgpolis zorgt voor problemen

Steeds meer mensen kunnen hun eigen risico van de zorgverzekering niet in één keer betalen.  In het AD signaleren zorgverzekeraars een groeiend aantal mensen dat het eigen risico gespreid betaalt. Zorgverzekeraar VGZ constateert dat eind 2012 ongev... Lees verder »

vrijdag 10 januari 2014

Minder overstappers bij zorgverzekeringen

Volgens de vier grote zorgverzekeraars valt het aantal personen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekering lager uit dan vorig jaar. Van 2011 op 2012 wisselde ruim zeven procent van alle polishouders van zorgverzekering. Men kon tot 1 jan... Lees verder »

dinsdag 10 december 2013

Hoogte zorgpremie voornamelijk bepaald door tandartsverzekering

Terwijl de basis zorgverzekering bij de grootste verzekeraars dit jaar weinig in premie verschillen, zijn juist aanvullende verzekeringen zoals de tandartsverzekering bepalend voor de uiteindelijke hoogte van de premie. Het verschil tussen de basisv... Lees verder »

zaterdag 2 november 2013

Goedkope zorgpolissen beperken keuzevrijheid

De vier grote verzekeraars bieden komend jaar een 'selectieve polis' aan bij de basisverzekering. Verzekerden kunnen dan alleen terecht bij ziekenhuizen waarmee zijn zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten. Klanten met een selectieve polis betal... Lees verder »

maandag 21 oktober 2013

Gezin betaalt 220 euro minder zorgpremie

Door een lagere premie van de basisverzekering is een gezin komend jaar gemiddeld 220 euro minder aan de zorgverzekering kwijt. De premies voor aanvullende verzekeringen stijgen licht. Dat blijkt uit berekeningen van een vergelijkingssite die recent... Lees verder »

Hulp nodig?

Een vraag over je zorgverzekering? Bezoekers van Premievergelijk.nl helpen je met het antwoord.

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd