Nieuws over verzekeringen

Op deze pagina vind je nieuws en andere interessante artikelen over verzekeringen. Heb je belangrijk nieuws of een persbericht voor deze pagina? Neem dan contact op met Premievergelijk.

vrijdag 17 juni 2016

Niet alleen lage premie belangrijk voor zorgverzekerden

Voor veel mensen die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, is de premie de belangrijkste reden om van zorgverzekeraar te wisselen. De dekking van de zorgverzekering wordt wel steeds belangrijker bij de keuze.  Volgens de Autoriteit Consument en... Lees verder »

dinsdag 2 februari 2016

Heb ik een uitvaartverzekering nodig

Er zal een dag komen waarop je er niet meer zal zijn. Hopelijk ligt dit nog ver voor ons, maar het is goed om er al even bij stil te staan. Want wat wil je eigenlijk als je overlijdt ? Wil je begraven worden of gecremeerd en hoe ga je dit betalen? ... Lees verder »

vrijdag 11 december 2015

Premieverlaging voor mensen met achterstand zorgpremie

De premie voor wanbetalers van de zorgverzekering gaat omlaag. Op 1 juli 2016 daalt deze premie van 159 euro naar 128 euro. Zo zou het mogelijk moeten zijn dat mensen met betalingsachterstanden sneller uitstromen uit de wanbetalersregeling. Het kab... Lees verder »

maandag 30 november 2015

Brabanders claimen meeste autoschade

Inwoners van Noord-Brabant dienen de meeste schadeclaims in na aanrijdingen. Per duizend inwoners werden vorig jaar 33,9 claims genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van verzekeraars. Na Noord-Brabant komt Limburg op de tweede plaats met 32,7 claims per... Lees verder »

donderdag 26 november 2015

Nieuwe premies zorgverzekering 2016 bekend

VGZ en Unive verhogen de premie van hun natura basisverzekering voor volgend jaar niet. Zorgverzekeraars Menzis, CZ, OHRA, Zilveren Kruis en Delta Lloyd verhogen de premies van hun zorgverzekeringen volgend jaar met zo’n 5 tot 7 euro per maand. Ee... Lees verder »

donderdag 26 november 2015

Restitutiezorgpolis voorkomt geen bijbetaling

Mensen die een dure zorgverzekering hebben, en daarmee voor zekerheid kiezen, moeten tegen hun verwachting in soms toch nog bijbetalen voor zorg. Directeur Dianda Veldman van patiëntenfederatie NPCF zegt dat een restitutiepolis ‘ten onrechte een vei... Lees verder »

vrijdag 5 december 2014

Eigen risico zorgpolis zorgt voor problemen

Steeds meer mensen kunnen hun eigen risico van de zorgverzekering niet in één keer betalen.  In het AD signaleren zorgverzekeraars een groeiend aantal mensen dat het eigen risico gespreid betaalt. Zorgverzekeraar VGZ constateert dat eind 2012 ongev... Lees verder »

vrijdag 20 juni 2014

Nederlanders vaak op vakantie zonder reisverzekering

Vorig jaar gingen Nederlanders meer dan 17 miljoen keer op vakantie naar het buitenland. Zo’n 12 procent ging op reis zonder reisverzekering. Dat blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO). Een reden voor het niet afsluiten van een reisverzekeri... Lees verder »

vrijdag 23 mei 2014

Aangifte gestolen auto per telefoon

Voor een gestolen auto hoeft u niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen. Voortaan is één telefoontje genoeg om de diefstal zowel bij de politie als de verzekeraar te melden. Hierdoor staat een auto veel sneller geregistreerd als ‘gestole... Lees verder »

vrijdag 14 februari 2014

Ruim 100.000 structurele wanbetalers ziektekosten

Er zijn ongeveer 120.000 mensen die al jaren niet hun zorgpremie betalen. Hierdoor staat er bijna een miljard euro open aan premieschuld. Dat bedrag groeit iedere maand met 20 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Mensen die 6 maan... Lees verder »

vrijdag 10 januari 2014

Minder overstappers bij zorgverzekeringen

Volgens de vier grote zorgverzekeraars valt het aantal personen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekering lager uit dan vorig jaar. Van 2011 op 2012 wisselde ruim zeven procent van alle polishouders van zorgverzekering. Men kon tot 1 jan... Lees verder »

dinsdag 10 december 2013

Hoogte zorgpremie voornamelijk bepaald door tandartsverzekering

Terwijl de basis zorgverzekering bij de grootste verzekeraars dit jaar weinig in premie verschillen, zijn juist aanvullende verzekeringen zoals de tandartsverzekering bepalend voor de uiteindelijke hoogte van de premie. Het verschil tussen de basisv... Lees verder »

donderdag 28 november 2013

Klanten waarderen dienstverlening verzekeraars

Klanten zijn over het algemeen tevreden over de dienstverlening van verzekeraars. Dat blijkt uit een onderzoek van Trendbox en Preferenso.nl. Gemiddeld kregen verzekeraars een 7,4 voor hun dienstverlening. Verzekeringen blijven voor veel mensen nog ... Lees verder »

donderdag 28 november 2013

Zorgverzekeraars beperken aanvullende polissen

Verzekeraars gaan snijden in de aanvullende zorgpolissen. De aanvullende pakketten worden volgend jaar duurder, maar verzekerden krijgen daar minder zorg voor terug. Zo is er vanaf volgend jaar vrijwel geen verzekeraar meer die fysiotherapie onbeper... Lees verder »

woensdag 30 oktober 2013

Miljoenen schade door najaarsstorm

De storm die op 28 oktober over ons land raasde, heeft aanzienlijke schade veroorzaakt. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade voor particulieren en bedrijven op zeker 95 miljoen euro. Schade in de overheids- en landbouwsector is hierbij niet ... Lees verder »

zaterdag 2 november 2013

Goedkope zorgpolissen beperken keuzevrijheid

De vier grote verzekeraars bieden komend jaar een 'selectieve polis' aan bij de basisverzekering. Verzekerden kunnen dan alleen terecht bij ziekenhuizen waarmee zijn zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten. Klanten met een selectieve polis betal... Lees verder »

maandag 21 oktober 2013

Gezin betaalt 220 euro minder zorgpremie

Door een lagere premie van de basisverzekering is een gezin komend jaar gemiddeld 220 euro minder aan de zorgverzekering kwijt. De premies voor aanvullende verzekeringen stijgen licht. Dat blijkt uit berekeningen van een vergelijkingssite die recent... Lees verder »

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd