Goedkope uitvaartverzekering? Bespaar nu!

Je wilt na nabestaanden goed achterlaten. Kies daarom voor een goede en goedkope uitvaartverzekering. Tegen lage maandelijkse kosten ben je goed verzekerd tegen de vaak hoge kosten van een uitvaart.

dinsdag 2 februari 2016

Heb ik een uitvaartverzekering nodig

Er zal een dag komen waarop je er niet meer zal zijn. Hopelijk ligt dit nog ver voor ons, maar het is goed om er al even bij stil te staan. Want wat wil je eigenlijk als je overlijdt? Wil je begraven worden of gecremeerd en hoe ga je dit betalen? Een uitvaartverzekering brengt hiervoor de oplossing.

Wat kost een uitvaart?

Aan een uitvaart hangt een flink prijskaartje. De gemiddelde kosten van een uitvaart bedraagt namelijk tussen de 7.000 en 10.000 euro, afhankelijk van jouw wensen. Een begrafenis is veelal duurder dan een crematie. Veel mensen zullen dit bedrag niet op hun rekening hebben staan voor hun uitvaart en je wilt je nabestaanden ook niet laten opdragen voor de kosten. Hiervoor is de uitvaartverzekering in het leven geroepen.

Wat is een uitvaartverzekering?

Als je kiest voor een uitvaartverzekering, kies je ervoor om de kosten van jouw uitvaart te dekken. Je zorgt er dan voor dat jouw nabestaanden niet hoeven op te strijken voor de kosten van jouw uitvaart.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Als je er een afsluit is het belangrijk dat je er op let hoe er uitgekeerd wordt. Bij een naturaverzekering worden vooraf besproken diensten vergoed. Bij een geldverzekering wordt een som geld uitgekeerd waarbij de nabestaanden zelf kunnen kiezen hoe dit bedrag besteed wordt.

Hoeveel betaal je voor een uitvaartverzekering?

Hoe hoog de premie is, is afhankelijk van de dekking die je kiest, jouw leeftijd en wat jouw wensen zijn op de uitvaart. Je moet ongeveer denken aan een premie van 9 tot 14 euro per maand. Ook bestaat er veel verschil tussen de premies van uitvaartverzekeraars. Een uitvaartverzekering vergelijken is daarom erg slim om te doen, want zo kun je al snel honderden euro’s besparen.

Reageren op dit bericht? Plaats je reactie hieronder:

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd