Besparen op verzekeringen: Premievergelijk.nl

Premievergelijk helpt je met het besparen op verzekeringen. Deze maand de zorgverzekering: november en december zijn de aangewezen maanden om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

donderdag 26 november 2015

Nieuwe premies zorgverzekering 2016 bekend

VGZ en Unive verhogen de premie van hun natura basisverzekering voor volgend jaar niet. Zorgverzekeraars Menzis, CZ, OHRA, Zilveren Kruis en Delta Lloyd verhogen de premies van hun zorgverzekeringen volgend jaar met zo’n 5 tot 7 euro per maand. Eerder maakte DSW zijn premie bekend. Die stijgt daar met iets meer dan 3 euro. 

VGZ houdt de premie voor de basisverzekering (natura en restitutie) in 2016 op hetzelfde niveau als dit jaar. De basispolis van Univé, een label van VGZ voor de zorgverzekering, blijft ook gelijk in premie volgend jaar. De budgetpolis van Univé wordt wel iets duurder: van 85 euro naar 89,95 euro per maand. De natura basiszorgverzekering van CZ kost in 2016 4,45 euro per maand meer (104,95 euro per maand). Bij Menzis stijgt de premie van de basisverzekering met 2,75 euro naar 107 euro per maand. Ohra verhoogt de premie met 4,63 euro (105,37 euro per maand). Delta Lloyd verhoogt de premie van 102,90 euro naar 107,50 euro per maand, Zilveren Kruis met 7 euro per maand omhoog naar 109,45 euro.

In de miljoenennota werd aangekondigd dat de maandpremie met gemiddeld 7 euro zou stijgen in 2016. Zorgverzekeraar DSW maakte anderhalve maand geleden al bekend dat de maandpremie in 2016 stijgt van 95 naar 98,75 euro. Het verplicht eigen risico voor de basiszorgverzekering gaat komend jaar voor iedereen met 10 euro omhoog naar 385 euro.

Reageren op dit bericht? Plaats je reactie hieronder:

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd