Autoverzekering goedkoper? Bespaar nu!

Vergelijk je autoverzekering ieder jaar om optimaal verzekerd te zijn tegen de laagste premie. Overstappen naar een goedkope autoverzekering bespaart geld en is vaak eenvoudiger dan je denkt.

De juiste autoverzekering: een goede dekking tegen een lage prijs

Een goede en goedkope autoverzekering vinden kan een lastige klus zijn. Er zijn veel aspecten waar je op moet letten zoals een goede dekking, de juiste verzekerde bedragen, eventuele aanvullende verzekeringen en natuurlijk wil je ook niet teveel betalen voor je autoverzekering.

Hoe kies je de beste autoverzekering

Allereerst is het belangrijk om te bepalen tegen welke gebeurtenissen je verzekerd wilt zien. De WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is een verzekering die wettelijk verplicht is voor iedere auto die bij het RDW staat geregistreerd. Indien je een auto op je naam hebt staan dien je dus altijd minimaal WA verzekerd te zijn. Daarnaast is mogelijk om je auto uitgebreider te verzekeren.

Met een Beperkt Casco dekking is je auto ook verzekerd tegen enkele andere schades die kunnen ontstaan zoals diefstal en ruitschade. Is je auto iets ouder, maar nog niet oud genoeg om enkel WA te verzekeren, dan kan deze extra dekking een goede keuze zijn. Je kunt dit onder andere bepalen op basis van de dagwaarde (huidige waarde) van je auto. Is deze nog relatief hoog, en kun je bij diefstal niet direct een nieuwe auto kopen, dan kan de Beperkt Casco dekking een goede optie zijn.

De meeste volledige autoverzekering is de Volledig Casco dekking. Deze biedt ook dekking tegen schades aan uw eigen voertuig veroorzaakt door uw eigen schuld. Zo ontvang je bijvoorbeeld ook een vergoeding als je zelf onverhoopt een schade maakt waarbij geen schuldige tegenpartij betrokken is. Deze uitgebreide dekking wordt vooral aanbevolen voor nieuwere auto's met een hoge dagwaarde.

Vraag & antwoord Autoverzekeringen

De meeste mensen zijn niet dagelijks bezig met autoverzekeringen. Daarom hebben we bij Premievergelijk een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor je verzameld.

Welke verzekering biedt dekking voor ruitschade?

Heb je enkel een WA verzekering dan biedt deze helaas geen dekking voor ruitschade. Vanaf een Beperkt Casco verzekering ben je echter wel verzekerd tegen bijvoorbeeld ruitbreuk of een sterretje in je ruit. Deze schade kun je vaak zonder eigen risico laten repareren bij Carglass of een ander erkend ruitschade bedrijf.

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren achterhalen?

Schadevrije jaren bouw je op bij een autoverzekering als je 1 of meerdere jaren schadevrij rijdt. Als je een schuldschade veroorzaakt komt dit veelal ten laste van het aantal opgebouwde jaren. Omdat iedere verzekeraar het aantal schadevrije jaren anders bepaalt, kun je dit eigenlijk alleen achterhalen door bij je huidige verzekeraar te informeren. Doe dit daarom ook altijd voordat je ergens anders een offerte aanvraagt, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

maandag 30 november 2015

Brabanders claimen meeste autoschade

Inwoners van Noord-Brabant dienen de meeste schadeclaims in na aanrijdingen. Per duizend inwoners werden vorig jaar 33,9 claims genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van verzekeraars. Na Noord-Brabant komt Limburg op de tweede plaats met 32,7 claims per... Lees verder »

vrijdag 23 mei 2014

Aangifte gestolen auto per telefoon

Voor een gestolen auto hoeft u niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen. Voortaan is één telefoontje genoeg om de diefstal zowel bij de politie als de verzekeraar te melden. Hierdoor staat een auto veel sneller geregistreerd als ‘gestole... Lees verder »

woensdag 30 oktober 2013

Miljoenen schade door najaarsstorm

De storm die op 28 oktober over ons land raasde, heeft aanzienlijke schade veroorzaakt. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade voor particulieren en bedrijven op zeker 95 miljoen euro. Schade in de overheids- en landbouwsector is hierbij niet ... Lees verder »

Hulp nodig?

Een vraag over je zorgverzekering? Bezoekers van Premievergelijk.nl helpen je met het antwoord.

Ervaringen van andere verzekerden

Besured Zorgverzekering

lk ben heel tevreden over de polis van Besured. Prima service, goed geholpen tegen een goede prijs.

Kiemer Ziektekosten

Bij Kiemer kan ik zelf kiezen waar ik behandeld wil worden, ideaal voor mij. lk kan deze maatschappij bij iedereen aanbevelen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars:
  • Ohra
  • FBTO
  • Unive
  • Nationale Nederlanden
  • Aegon
  • Centraal Beheer
  • Delta Lloyd